آشنایی با رایجترین روشهای کلاهبرداری در ترکیه
کلاهبرداری در ترکیه، عمدتا در زمینهی ملکی اتفاق میافتد. کشور ترکیه دارای موقعیت جغرافیایی و تجاری خوبی میباشد. علاوه بر این که کشور ترکیه نیمه آسیایی و نیمه اروپایی است، دارای آب و هوای فوقالعاده خوبی است. کیفیت آموزش و سطح تحصیلی در کشور ترکیه به نحوی است که بسیاری از دانش آموزان از ایران به ترکیه مهاجرت میکنند تا ادامه تحصیل دهند. مهاجرت از ترکیه به کشورهای اروپایی سادهتر از مهاجرت از ایران به اروپا میباشد. از این رو، ترکیه مقصد خوبی برای تحصیل، کار، زندگی و مهاجرت میباشد. مهاجرت اتباع خارجی به خصوص ایرانی به ترکیه افزایش یافته است و از این جهت، کلاهبرداری در ترکیه در امور ملکی افزایش یافته است.
کلاهبرداری در ترکیه در امور ملکی به شیوههای مختلفی انجام میشود و یکی از رایجترین شیوههای کلاهبرداری، فروش ملک و مستغلات به چند نفر میباشد. یکی از موضوعاتی که ایرانیها در ترکیه با آن مواجه شدهاند، شکایت از کلاهبردار در ترکیه است. کلاهبردارهایی که ملکی را در آن واحد به چند نفر میفروشند. مهاجران و سرمایهگذاران خارجی در ترکیه با این مشکلات مواجه میشوند و یا گاها ویژگیهای ذکر شده هیچ گونه مطابقتی با واقعیت ندارند. شیوههای کلاهبرداری در زمینهی ملکی فقط به این موضوعات محدود نمیشود، گاها مدارک جعلی از سمت فروشنده قلابی، ارائه میشود. از این رو، سرمایهگذار یا خریدار فریب میخورد و پولی را به حساب فروشنده واریز میکند و هم پول و سرمایه خود را از دست میدهد و هم صاحب ملک و زمینی نمیشود.
مانور کلاهبرداران بر روی قیمت ملک
- ارائه املاک ارزان به خریدار
یکی از چندین قانون کلاهبرداری در ترکیه، ارائه ملک ارزان قیمت است. کلاهبردار از این ترفند استفاده میکند و ملک مد نظر خود را سریعتر به فروش میرساند. ملک ارزان قیمت اصولا تحریککننده است و خریداران بسیاری را به خود جذب میکند. علاوه بر آن که کلاهبرداران بر روی قیمت ملک و مستغلات مانور میدهند، تبلیغات دیگری را هم ارائه میکنند. برای مثال، این گونه تبلیغ میکنند که با خرید ملک ارزان قیمت، تابعیت ترکیه را هم اخذ کنید. شخص میبایست دلیل ارزان بودن ملک را بررسی کند، چرا که هیچ ملکی در ترکیه ارزان به فروش نمیرسد و اصولا قیمت خانه و آپارتمان و مغازه، توسط مراجع مربوطه صورت میگیرد.
با افزایش میزان کلاهبرداری در ترکیه، بازرسی ملک اجباری شده است و میبایست در هنگام خرید و فروش، ملک توسط کارشناس بررسی شود تا قیمت واقعی ملک تعیین گردد. هر چند قیمت املاک در ترکیه نسبت به کشورهای اروپایی، پایینتر است ولی این دلیل نمیشود که شخص فریب املاک ارزان قیمت را بخورد. یکی دیگر از دلایل ارزانفروشی ملک در ترکیه، وجود مالیات یا بدهی به دولت میباشد.
- ارائه املاک گران به خریدار
مطابق چندین شکایت از کلاهبردار در ترکیه، کلاهبرداران با تبلیغات گستردهای، املاک خود را به قیمت گزاف میفروشند. ترفند این افراد به این صورت است که شخص را متقاعد میکنند که با خرید ملک گران قیمت، میتوانید اقامت دائمی کشور ترکیه را هم اخذ کنید. این روش، یکی از شیوههای فریب مهاجران و سرمایهگذاران است.
آیا میتوان با خرید ملک در ترکیه، اقامت دائمی ترکیه را اخذ کرد؟
یکی از شگردهای کلاهبرداری در ترکیه، اخذ اقامت دائمی در ازای خرید ملک در ترکیه است. یکی از روشهای اخذ اقامت و تابعیت ترکیه، سرمایهگذاری در ملک در کشور ترکیه میباشد. ولی نکته اصلی این جا است ارزش ملک حداقل میبایست معادل 250 هزار دلار باشد. در غیر این صورت، سرمایهگذار اقامت یک سالهی تجدیدپذیر را دریافت میکند ولی به هیچ عنوان، تابعیت ترکیه به سرمایهگذار داده نمیشود. تبلیغات خارج از این چهارچوب، فقط و فقط تبلیغ بیخودی است تا شما را گول بزنند و فریب دهند.
شگردهای کلاهبرداری در ترکیه
1- عکسهای ساختگی کلاهبرداران: مطابق شکایت از کلاهبردار در ترکیه، تصاویر ساختگی ارائه شده توسط کلاهبرداران، همگی مجلل، زیبا و شیک هستند. در حالی که تصاویر املاک لوکس، مجلل و شکیل ارائه شده، همگی ساختگی هستند و واقعیت ندارند. اصولا این تصاویر هیچ گونه نزدیکی به ملکی که به فروش میرسند، ندارند و صرفا جنبهی نمایشی دارند. این تصاویر با هدف جذب مشتری و خریدار، تهیه میشوند و در سایتها در معرض دید قرار میدهند. از این رو، توصیه میشود که حتما ملک را از نزدیک ارزیابی کنید و پس از آن که ملک را مشاهده کردید، خرید نمایید. کلاهبرداران در ترکیه منتظر موقعیت هستند تا شما را به دام بیاندازند.
2- آژانسهای مسافرتی و گردشگری: در چندین مورد از شکایت از کلاهبردار در ترکیه، شخص شاکی ذکر کرده است که آژانسهای مسافرتی و گردشگردی، مدعی دلال ملک شدهاند. از این رو، این افراد خود را متعهد به اخذ اقامت و تابعیت ترکیه برای مشتریان خود، میکنند. کلاهبرداری در ترکیه در زمینهی ملکی توسط اشخاص مختلفی انجام میشود. آژانسهای مسافرتی و گردشگری نقش واسطهگر را دارند و حسابی از خریدار پول میگیرند. این هزینهها خیلی بیشتر از قیمت واقعی ملک هستند و اصولا آژانسها با بهانههایی شبیه دریافت اقامت و تابعیت، این هزینههای اضافه را دریافت میکنند.
آژانسهای مسافرتی و گردشگری، اطلاعات جامعی در مورد مناطق مختلف ترکیه دارند و از این رو، به راحتی میتوانند افراد را فریب دهند. کلاهبرداری در ترکیه به طریق مختلفی صورت میگیرد و شخص خریدار، نباید به راحتی فریب بخورد.
آیا میتوان به شرکتهای خارج از ترکیه، اعتماد کرد؟
پاسخ منفی است. شرکتهایی که در داخل ترکیه فعالیت دارند، میبایست دارای مجوز باشند. کمپانی فاقد مجوز که تجارت غیرقانونی، انجام میدهد، در داخل ترکیه هیچ جایگاهی ندارد و این کمپانیها در خارج از خاک ترکیه هستند. کمپانیهای خارج از ترکیه با تبلیغات گسترده، قصد فریب مهاجران و سرمایهگذاران را دارند. از این رو، قانون کلاهبرداری در ترکیه شامل حال کمپانیهای خارجی هم میشود. چرا که ترکیه به شرکتهای خارجی هم مجوز فعالیت در ترکیه را میدهد تا این کمپانیها تجارت خود را به صورت قانونی دنبال کنند. اگر قصد دارید با این کمپانیها، همکاری کنید، توصیه میشود، حتما مجوزهای این کمپانیها را بررسی کنید تا گرفتار دام کلاهبرداران نشوید.
بررسی کلاهبرداری تحصیلی در ترکیه
اخیرا به دلیل بحث سربازی پسران، بسیاری از خانوادهها تمایل به مهاجرت فرزندان خود، قبل از سن 18 سالگی دارند. از این رو، اکثر این افراد، اسیر کلاهبرداری تحصیلی در ترکیه میشود. افراد تحصیل کرده، با راهاندازی پیج کاری در صفحات مجازی و با تبلیغات گسترده، افراد را ترقیب به مهاجرت تحصیلی میکنند. تبلیغات این افراد شامل تحصیل در کالجهای ترکیه و تحصیل در دانشگاههای ترکیه میشود. اصولا صفحات این افراد دارای دنبالکنندههای بسیاری میباشد و تمام پستهای این افراد، دارای لایک بالایی هستند. مالباختگان گول ظاهر شکیل این افراد را میخورند و در دام این افراد میافتند.
بسته به رشتهای که فرد تمایل به تحصیل دارد، کلاهبردار مبالغی را دریافت میکنند. قاعدتا پذیرش رشتههای پرمتقاضی، نیازمند صرف هزینههای گزافی است در حالی که اکثر این افراد کلاهبردار بوده و به راحتی جیب مردم را خالی میکنند. مطابق چندین شکایت از کلاهبردار در ترکیه، امروزه کلاهبرداری تحصیلی در ترکیه باب شده است و بعد از بحث ملک، اقامت و تابعیت، تحصیل در ترکیه بین ایرانیان محبوب شده است. جالب این جا است که مبالغی که این کلاهبرداران از متقاضی اخذ میکنند، بین 20 هزار دلار تا 50 هزار دلار میباشد و این ارقام فوقالعاده بالا است. برخی از کلاهبرداران، لطف میکنند و این مبالغ را قسطی میکنند و مدعی میشوند که پس از واریز آخرین قسط، متقاضی برای تحصیل به ترکیه مهاجرت خواهد کرد.
تمام این موضوعات، تبلیغاتی است که کلاهبردار ارائه میکند. دفاتر مهاجرت، در زمینه مهاجرت تحصیلی هم فعالیت دارند. اگر شما هم متقاضی تحصیل در ترکیه هستید، حواس خود را جمع کنید تا در دام کلاهبرداری تحصیلی در ترکیه، اسیر نشوید. اگر به هر دلیلی در این زمینه مال باخته شدید، نحوه شکایت در ترکیه را بررسی کنید و سریعا اقدام نمایید.
چگونه اسیر کلاهبرداری در ترکیه، نشویم؟
اگر قصد مهاجرت دائمی یا موقت دارید، اگر قصد مهاجرت کاری یا تحصیلی دارید، اگر قصد زندگی در ترکیه را دارید، اگر تمایل به سرمایهگذاری در ترکیه دارید و یا اگر میخواهید صاحب ملک و مستغلاتی در ترکیه شوید، به هیچ عنوان گول تبلیغات را نخورید. در این شرایط، توصیه میشود که حتما از دفاتر مهاجرت اقدام کنید. دفاتر مهاجرت شما را در زمینههای مختلفی اعم از مهاجرت دائمی، موقت، تحصیلی، کاری و زندگی راهنمایی میکنند. از طرفی با دریافت هزینههای معقول، کارهای مهاجرت شما را پیگیری میکنند و به سرانجام میرسانند. در حالی که کلاهبرداران یا مبالغ فوقالعاده بالایی را طلب میکنند یا مبالغ پایینی را از شما میخواهند. پس فراموش نکنید که باید کار را به کاردان بسپارید و به هر کمپانی اعتماد نکنید.
از طرف دیگر، نحوه شکایت در ترکیه به همین سادگیها نیست. پس معقولتر آن است که در دام این افراد گرفتار نشوید تا نیاز به شکایت داشته باشید. در زمینهی سرمایهگذاری و خرید ملک و مستغلات، بهتر است به همان دفاتر مهاجرت، مراجعه کنید. میتوانید با افراد کاربلد و کاردان، مشورت کنید و با دریافت مشاوره از آنها، زمینهی سرمایهگذاری خود را انتخاب کنید و کار خود را شروع کنید. برای خرید ملک و سرمایهگذاری، توصیه میشود از وکیل کمک بگیرید تا تمام راههای قانونی آن بررسی شود و سپس سرمایهگذاری اصولی خود را آغاز کنید. مراجع قانونی همیشه سدی محکم و قوی بر مسیر کلاهبردار و کلاهبرداری در ترکیه هستند.